Всі ми багато разів бачили в інтернеті барвисті фото їстівних букетів, багато хто навіть отримував в подарунок такий цікавий презент. І завжди задавалися питанням «чи складно зробити такий букет самому? Наші флористи вирішили розкрити всі карти і поділитися з Вами уроком як же самому виготовити їстівний букет.
Продукти можна вибрати по смаковим уподобанням одержувача букета, для чоловіків найчастіше вибирають м'ясні букети або сирні, для жінок фруктові або букети з цукерок. Можна також зібрати букет за кольором вечірки або заходу, підібрати тематичний топпер і букет точно сподобається одержувачу!
При покупці складових букета, не варто вибирати дуже соковиті і м'які фрукти, вони погано тримаються на шпажках і швидко стікають втрачаючи свій вигляд. Якщо все таки зупинили свій вибір на м'яких фруктах, наприклад полуниця, на шпажку потрібно спочатку одягнути шматочок твердого яблука що б він тримав на собі ягоду.
Сьогодні ми розберемо як зробити фруктовий букет. Для цього ми підібрали всі сезонні фрукти: 5 зелених яблук, 1 лимон, 1 кокос, зелений виноград, для декору використовуємо м'яту і коробочки бавовни. Якщо хочете зробити більш незвичайний букет, можна використовувати екзотичні фрукти.
Секрет: для того що б букет вийшов максимально цікавим і красивим варто вибирати для нього 1 фрукт великий, який буде стояти по центру і стане «родзинкою» букета, інші фрукти поменше розміром. Не забуваємо про зелень і декор які розбавлять букет і він буде виглядати більш стильно.
Перед виготовленням букета фрукти необхідно промити і підсушити. Кокос бажано розрізати, так він краще виглядає в букеті. Яблука розрізати не рекомендується, так як вони швидко темніють. Розрізані фрукти краще упаковувати в харчову плівку.
Для нашого букета ми взяли шпажки середнього розміру і скотч. Короткі шпажки зазвичай використовуються для композицій в ящику або коробці, довгі шпажки для високих букетів з фруктів. Фрукти на шпажки одягаємо таким чином щоб вони не випали з фрукта і щільно тримали продукт на собі (на відео докладно показано як це зробити). Для великих фруктів можна використовувати кілька шпажок щоб композиція не зламалася під вагою фруктів. Кокос можна пробити штопором знизу і вставити в отвір шпажку, або приклеїти шпажки до кокосу за допомогою скотча.
У центр часто поміщають основний і найбільший предмет, в нашому букеті це кокос (можна також використовувати ананас, грейпфрут, манго та ін.). До кокосу поступово підставляємо шпажки з фруктами поменше і склеюємо шпажки разом. Чергуючи фрукти з декором і зеленню. На даному етапі не варто поспішати або намагатися склеїти все шпажки одночасно, так як букет буде погано триматися і може відклеїтися частина шпажок.
Коли всі шпажки з фруктами вже зібрані в букет, закріплюємо всі шпажки додатково шаром скотчу.
Їстівний букет потрібно обов'язково загортати в упаковку, для того щоб він краще тримався, не видно було шпажки і скотч, і що б фрукти не забруднилися і не пом'ялися при транспортуванні. Упаковку можна вибрати однотонний папір, яскраву з тематичними написами, двобарвну з принтом або мішковину.
Для нашого букета ми вибрали однотонну зелену кальку (флористична плівка, яка не мнеться і не промокає) і розбавимо її калькою з жовтими зигзагами.
Можна зробити варіант упаковки як у нашого букета, взяти 4 квадрата упаковки і по черзі звернути ними букет. Можна також запакувати букет «конвертиком» або якщо ви збираєте букет не в перший раз, вибрати більш складні техніки упаковки.
До упаковки варто обов'язково додати яскравий і святковий бант, зробити пару фото і викласти в соц.мережі щоб всі знали що ви вмієте творити таку красу!